diumenge, 11 de novembre del 2012

Coques Freguies

Ingredients per a 4 persones:

1/2kg de farina de força,
25 grams de llevat,
1 ou cru, 
oli d'oliva verge
sal iodada, fina
un got d'aigua.

Com es fà:

1) Es calfa un got d'aigua i amb ella es desfà el llevat.
2) En un bol, es cola la farina per llevar les impureses; s'afig un pessiguet de sal i, fent un forat al centre de la farina, es posa l' ou amb rovell i clara.
3) Es comença a pastar. Una vegada que els ingredients s'han mesclat entre ells, es va  afegint poc a poc l'aigua que teníem amb el llevat desfet.
4)A continuació, es tornen a pastar tots els ingredients de nou, de forma que quede una pasta compacta i blaneta.
La forma de pastar, es realitza amb la mà, tancant el puny i utilitzant-lo vigorosament.
5) Una vegada hem acabat de pastar, tapem el bol amb un torcamans i es deixarà hora i mitja a dos hores perquè faça el proces de fermentació, que la pasta puge i estiga preparada per a ser cuinada.
6) Una vegada la pasta haja pujat, s'agafarà un tros per a fer una pasta fina, plana i redona, anomenada coca. Aquest proces es repetirà fins que ja no quede mes massa. Es calfa l'oli en una paella i es frig en ella la pasta treballada.
7) Finalment es menja (si pot ser calenteta) acompanyada de companatge, dolços o qualsevol altre aliment segons la preferència del consumidor.

                                                                                                                                          1ESOC-03-CAV





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada