dimarts, 27 de novembre del 2012

Un plat típic de Xixona.

El llegum.

·Ingredients per a 4 persones:
-500g de peques.
-250g de fesols secs.
-150g de creïlles.
-1 nap.
-1 nyora.
-2 pebreres vermelles seques ("cuernets").
-24 caragols.
-150g de costelles de porc.
-Oli, sal i safrà.

Recepta:
Sofregim la pebrera seca i la nyora,ho piquem tot en un morter. Ho reservem. Posem els fesols secs a bullir a poquet foc, els canviem l'aigua als 15 minuts, i els deixem fins que baden. Afegim les penques, netes i trossejades, ho fem bullir durant 10 minuts. Afegim les costelles, el nap, les creïlles i els caragols durant 10 minuts més. Afegim l'oli del sofregit i que bulla 10 minuts. Finalment, afegim el picat del morter i la sal, i que bulla 5 o 10 minuts més, remenant perquè espessisca.
                  1ESOC-01-MÁS.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada